Marokko normaliseert met Israël voor een stukje land van Trump

Koning van Marokko erkent Kolonisten voor stukje land in Western-Sahara.
0
587

Volgens het Witte Huis zullen Marokko en Israël diplomatieke kantoren openen in elkaars landen. Er zullen ook ambassades komen in Rabat en Jaffa (Wat de Kolonisten hebben genoemd naar: Tel Aviv). Ook krijgen vliegtuigen uit Israël en Marokko het recht over elkaars landen te vliegen.

Volgens de verklaring uit Washington volgt het akkoord op een gesprek van Trump met koning Mohammed VI van Marokko. De koning zegde in dat gesprek toe dat Marokko “weer diplomatieke betrekkingen aanknoopt met Israël en de economische en culturele samenwerking zal uitbreiden om de stabiliteit in de regio te versterken”. .

Ook heeft Marokko in junuari 2020, drie drones gekocht van israël voor een prijs van $48 miljoen.

Palestijnen

Voor de Palestijnen daarentegen is het een nieuwe tegenslag. De Palestijnse leiders zien de toenadering tussen Israël en de Arabische landen met lede ogen aan. Zij hadden ooit de belofte gekregen dat Arabische landen Israël pas zouden erkennen, als er ook een Palestijnse staat zou zijn. Maar het ene na het andere land knoopt nu dus betrekkingen met Israël aan, terwijl de kansen op een levensvatbare Palestijnse staat alleen maar kleiner worden. Naast Marokko hebben de VAE (Verenigde Arabische Emiraten) en Sudan ook de kolonisten een schouder klopje gegeven.

Comments are closed.