Nazi-racist vandaliseert Westermoskee in Amsterdam, tweede aanslag deze week

0
1182

Nog geen week voorbij op de vandalisme door een Nazi-racist op de Ulu-moskee in Utrecht, is er weer een vandalisme plaatsgevonden door weer een Nazi-racist dit keer in Amsterdam, Westermoskee.

Baksteen

Bij de Westermoskee in Amsterdam zijn afgelopen nacht vernielingen aangericht. De nazi-racist heeft vannacht een ruit ingeslagen met een grote baksteen. Ook heeft hij andere ruiten van de moskee beschadigd.

schade-moskee-westerse-moskee

Nazigroet

Bij het inzien van de camerabeelden door de moskee zelf, is er geconstateerd dat de vermoedelijke dader een nazigroet uitbrengt. De moskee laat weten op Instagram dat deze beelden met de politie  worden gedeeld, en dat het zal verwerkt worden in de aangifte.

Met een update van (13.45) via Instagram.

De moskee zal 16 december een persbericht publiceren met meer informatie omtrent deze gebeurtenis. En is zeker dat het geen louter vandalisme is.

“De vernieling heeft dus een haatdragende en een islamofoob karakter dan louter vandalisme.” (Westermoskee, instagram, 15-12-2020)

Moskeevandalisme neemt helaas toe.

Afgelopen zondag zijn er meerdere gebedshuizen beschilderd met hakenkruizen door een 44-jarige Nazi-racist, de politie heeft hem aan kunnen houden. Één van de gebedshuizen die gevandaliseert is, is de welbekende Ulu-moskee in Utrecht, waarbij ze de ingangsdeuren met hakenkruizen en jaartal 1830 (1930 in essentie, zie onderin opinie) hebben geschilderd. Tevens is er ook nog een hakenkruis op de muur geschilderd, wat het in totaal drie hakenkruizen maakt op alleen deze foto.

Opinie rubriek: De Moslims anno 2020 komen in de zelfde situatie terecht als de Joden anno 1930.

Het zou mogelijk kunnen zijn dat de manier hoe ze destijds  de Joden (minderheid van het land) kopje onder hebben gemaakt (letterlijk) anno 1930, dat ze dat willen toepassen op de Moslims (minderheid van het land) anno 2020. Moslims vormen maar 5% van Nederland. We zagen dat bij de Joden destijds eerst grappen maken over hun niet meer taboe was, vervolgens gingen ze zover dat ze hun heiligen beledigden. We zien dit helaas terug richting de Moslims met cartoons over een van de profeten van Allah (God), Vrede en Zegeningen met de profeet, en alle Lof aan Allah. Helaas is het een koers opgewaaid dat het genormaliseerd is en het een identiteit is geworden om als rolmodel docent, je eigen leerlingen te beledigen met hun meest geliefde man.

We vermoeden van wat op de foto te zien is (op de deur) dat er 1930 staat en vervolgens van de 9 een 8 is gemaakt, en het hierdoor leesbaar is als 1830. Het lijkt ons sterk dat zijn bedoeling 1830 zou geweest zijn aangezien de Julirevolutie in Frankrijk indrect juist België liet afsplitsen van ons, en er bij ons geen revolutie is gebeurd, hierdoor vermoeden we duidelijk dat er gerefereerd wordt naar 1930 (toen de tweede wereld oorlog uitbrak).

We horen het om wille van Allah (Subhanahu we te’Ala) te doen

Beste antwoord als Moslims hierop is door onze prachtige Religie te praktiseren tot het punt, en het niet alleen bij woorden te laten.

 

Wil je Jannah (Het Paradijs) in? Dan moet je er voor werken in shaa Allah!

A man from Najd with unkempt hair came to Allah’s Messenger (ﷺ) and we heard his loud voice but could not understand what he was saying, till he came near and then we came to know that he was asking about Islam. Allah’s Messenger (ﷺ) said, “You have to offer prayers perfectly five times in a day and night (24 hours).” The man asked, “Is there any more (praying)?” Allah’s Messenger (ﷺ) replied, “No, but if you want to offer the Nawafil prayers (you can).” Allah’s Messenger (ﷺ) further said to him: “You have to observe fasts during the month of Ramadan.” The man asked, “Is there any more fasting?” Allah’s Messenger (ﷺ) replied, “No, but if you want to observe the Nawafil fasts (you can.)” Then Allah’s Messenger (ﷺ) further said to him, “You have to pay the Zakat (obligatory charity).” The man asked, “Is there any thing other than the Zakat for me to pay?” Allah’s Messenger (ﷺ) replied, “No, unless you want to give alms of your own.” And then that man retreated saying, “By Allah! I will neither do less nor more than this.” Allah’s Messenger (ﷺ) said, “If what he said is true, then he will be successful (i.e. he will be granted Paradise).” [Bron: Hadis-i Sherif: Sahih al-Bukhari 46  Book 2, Hadith 39]
Link: https://sunnah.com/bukhari/2/39

Laten we focussen op de vijf zuilen die verplicht zijn op ons als Moslims, voorwaar de haters zullen meer kapot gaan dan dat simpele raampje. Alhamdulillah geen gewonden, alleen materiele schaden. Moge het ons aanzetten om juist standvastiger te worden in ons Iemaan, en dat we niet ons zelf verlagen naar hun niveau in shaa Allah.

Aanbevolen artikelen

Bronnen:

Westermoskee:  https://www.instagram.com/p/CI0c9XnlVeG/ & https://www.instagram.com/p/CI0ArpYlYZC/
NOS: https://nos.nl/artikel/2360837-steen-door-ruit-gegooid-van-westermoskee-in-amsterdam.html & https://nos.nl/artikel/2360444-moskee-en-synagoge-beklad-44-jarige-man-aangehouden.html
AD & Telegraaf: https://www.at5.nl/artikelen/206197/steen-door-de-ruit-gegooid-bij-westermoskee-dit-is-wel-heel-erg-schrikken & https://www.telegraaf.nl/nieuws/310100870/steen-door-ruit-bij-westermoskee-in-amsterdam

 

 

Screenshots van Instagram (Westermoskee):

1 Screenshot westermoskee

1Screenshot westermoskee

2 Screenshot westermoskee

 

Comments are closed.